Juniorikerho


JSM -kausi taputeltu
Seurajoukkueiden SM 2018/19

Turnaus- ja kilpailuohjelma

TOIMINTASUUNITELMA VUODELLE 2020

Kerhon viikottainen pelipaikka Sotkulla (kerhohuone), Jääkärinkatu 9. Peliaika on maanantaisin klo 18 – 21. Pelipaikkaan voi saapua jo klo 17.30. Hyvissä ajoin saapuminen onkin tärkeää, jotta pelit voidaan aloittaa heti klo 18.

TURNAUKSET:

Kuukauden pikashakki:
Pikashakkiturnauksia (5 + 5 min.) pelataan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina toukokuun loppuun saakka sekä jälleen syyskuusta marraskuuhun.
Pitkät pelit:
1,5 + 1,5 peliajoin pelattavalle turnaukselle varataan oma peli-ilta helmikuusta alkaen joka kuukauden viimeisenä maanantaina. Pitkien pelien pelikuukausina on helmikuu – marraskuu eli 10 peli-iltaa (peliä) Jos pelaajia on enemmän kuin 11 pelaajaa niin turnaus pelataan vajaakierrosturnauksena, muuten täyskierrosturnauksena. Turnaukseen ilmoittautuneiden on syytä olla mukana koko turnauksen ajan.
Lisäksi pelataan muina maanantaina eripituisia ( 10+10, 15+15 ) turnauksia. Päätös turnausmuodosta tehdään pelipaikalla kun nähdään kuinka monta pelaajaa on saapunut. Pelit pelataan tarvittaessa vajaakierroskilpailuna.
Pelaajien vahvuudet selot tarkistetaan käyttäen MikkSeloja ja MikkPeloja. Näiden laskentaan ja päivittämiseen tullaan käyttämään tietokoneen shakkiohjelmaa.
Kesäajan pelit:
Kesän pikashakkisarja:
Kesäsarjaa pelataan joka kuukauden kolmena ensimmäisenä maanantaina 5+5 min. ajoin.
Kuukausien viimeinen maanantai on edellä mainittu pitkän pelin turnaus. Kesäkuussa ja elokuussa on viisi maanantaita, joista neljäntenä pelataan 15+15 min turnauksia.
Kesäsarjapeleihin lasketaan vain 5+5 min. pelit. Niitä pelataan 9 iltana. 6 parasta tulosta huomioidaan lopputuloksissa.
Kesän pikapelit pelataan yhtenä sarjana. 3 parasta palkitaan. Palkinnot määräytyvät pelaajamäärien mukaan.
Syyskauden pelit:
Kuukauden pikashakki:
Pikashakkia pelataan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina joulukuuhun saakka.
Pitkän pelin turnaus jatkuu syyskaudella.
Lisäksi pelataan maanantaisin eripituisia ( 10+10, 15+15 tai 20+20 ) turnauksia. Päätös peliajoista tehdään pelipaikalla. Pelit pelataan tarvittaessa vajaakierroskilpailuna.
Joulunajan turnaukset:
Kinkkuturnaus maanantai 7.12.
Kahviturnaus maanantai 14.12.
Makkaraturnaus maanantai 21.12.
Palkintoina edellisissä tavarapalkinnot.
Vuoden viimeinen turnaus pelataan maanantaina 28.12 ( 15+15 min.). Turnaus on maksuton.

Turnausmaksu kaikissa lyhyillä peliajoilla pelattavissa turnauksissa 4 e. Pitkän pelin turnaus ja joulunajan turnaukset 6 e.

Jäsenmaksut säilyvät 2019 tasolla eli aikuiset 30 e ja nuoret sekä opiskelijat 5 e.

Muu kilpailutoiminta.
Selvitetään mahdollisuutta järjestää kilpailutapahtuma kaakonketju-sarjaan. Ottelun ajankohta ja pelipaikka selvitetään ja ilmoitetaan myöhemmin. Myös muiden turnausten mahdollista järjestämistä harkitaan.

Kilpailujen käytännön järjestäminen.
Jäsenistöltä toivotaan halukkuutta kilpailutapahtumien järjestämiseen. Tehtäviin voi ilmoittautua ja osallistua myös jäsenet, jotka eivät kuulu johtokuntaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti