Juniorikerho


JSM -kausi taputeltu
Seurajoukkueiden SM 2018/19

Turnaus- ja kilpailuohjelma

Mikkelin Shakkikerho ry

TOIMINTASUUNITELMA VUODELLE 2023

Kerhon viikottainen pelipaikka on Estery-talolla, Otto Mannisenkatu 4. Peliaika on maanantaisin klo 18 – 21. Pelipaikkaan voi saapua jo klo 17.30. Hyvissä ajoin saapuminen onkin tärkeää, jotta pelit voidaan aloittaa heti klo 18.

TURNAUKSET:

Kuukauden pikashakki:

Pikashakkiturnauksia (5 + 5 min.) pelataan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina toukokuuhun saakka sekä jälleen syyskuusta marraskuuhun.

Pitkät pelit:

1,5 + 1,5 peliajoin pelattavalle turnaukselle varataan oma peli-ilta tammikuusta alkaen joka kuukauden viimeisenä maanantaina ajalla tammi- heinäkuu.

Muut pelit:

Lisäksi pelataan muina maanantaina eripituisia ( 10+10, 15+15 ) turnauksia. Päätös turnausmuodosta tehdään pelipaikalla kun nähdään kuinka monta pelaajaa on saapunut. Pelit pelataan tarvittaessa vajaakierroskilpailuna. Voidaan myös pelata ns. aikatasoitusturnauksia, joissa vastustajien peliaika riippuu pelaajan pelitasosta.

Kesäajan pelit:

Kesän pikashakkisarja:

Kesäsarjaa pelataan joka kesäkuukauden kolmena ensimmäisenä maanantaina 5+5 min. ajoin.

Kuukausien (kesä - heinäkuu) viimeinen maanantai on edellä mainittu pitkän pelin turnaus.

Kesäsarjapeleihin lasketaan vain 5+5 min. pikapelit. Niitä pelataan 11 iltana. 6 parasta tulosta huomioidaan lopputuloksissa. Yksi kesän pikapeli-ilta voidaan nimetä pikapelin Mikkelin pikapelin mestaruusturnaukseksi.

Kesän pikapelit pelataan yhtenä tai kahtena (A ja B) ryhmänä. Yhtenä ryhmänä pelattaessa 3 parasta palkitaan. A- ja B-ryhmissä kaksi parasta molemmissa.  Palkinnot määräytyvät pelaajamäärien mukaan.

Syyskauden pelit:

Kuukauden pikashakki:

Pikashakkia pelataan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina marraskuuhun saakka.

Lisäksi pelataan maanantaisin eripituisia ( 10+10 tai 15+15) turnauksia. Päätös peliajoista tehdään pelipaikalla. Pelit pelataan tarvittaessa vajaakierroskilpailuna.

Joulunajan turnaukset:

Kinkkuturnaus maanantai 4.12.

Kahviturnaus maanantai 11.12.

Makkaraturnaus maanantai 18.12. (vuoden viimeinen turnaus)

Palkintoina edellisissä tavarapalkinnot.

Turnausmaksu kaikissa lyhyillä peliajoilla pelattavissa turnauksissa 4 e. Pitkän pelin turnaus 6 euroa koko turnaukselta. Joulunajan palkintoturnaukset ovat tarkoitetut vain kerhon jäsenille (jäsenmaksut maksaneet) ja niiden turnausmaksu on 6 euroa.

Jäsenmaksut säilyvät 2022 tasolla eli aikuiset 30 e ja nuoret sekä opiskelijat 5 e.

Muu kilpailutoiminta.

Selvitetään mahdollisuutta järjestää kilpailutapahtuma kaakonketju-sarjaan. Ottelun ajankohta ja pelipaikka selvitetään ja ilmoitetaan myöhemmin. Pyritään osallistumaan myös pikashakin SM-kilpailuun. Myös muiden turnausten mahdollista järjestämistä harkitaan. Omissa turnauksissa voidaan kokeillaan myös 3 min + 2 s -turnausten järjestämistä. Voidaan osallistua myös 4 – 5 hengen joukkueilla ns. ystävyysturnauksiin esim. naapurikuntien ja kaupunkien shakkikerhojen kanssa. Näihin voivat osallistujia kaikki halukkaat pelaajat pelivahvuudesta riippumatta (esim. B-ryhmän pelaajat).

Kilpailujen käytännön järjestäminen.

Jäsenistöltä toivotaan halukkuutta kilpailutapahtumien järjestämiseen. Tehtäviin voi ilmoittautua ja osallistua myös jäsenet, jotka eivät kuulu johtokuntaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti