Juniorikerho


JSM -kausi taputeltu
Seurajoukkueiden SM 2018/19

Turnaus- ja kilpailuohjelma

Mikkelin Shakkikerho ry

TOIMINTASUUNITELMA VUODELLE 2022

Kerhon viikottainen pelipaikka on Eatery-talolla, Otto Mannisenkatu 4. Peliaika on maanantaisin klo 18 – 21. Pelipaikkaan voi saapua jo klo 17.30. Hyvissä ajoin saapuminen onkin tärkeää, jotta pelit voidaan aloittaa heti klo 18.

Huom!! Koronapandemian jatkuminen voi edelleen aiheuttaa tähän toimintasuunnitelman huomattavia muutoksia.

TURNAUKSET:

Kuukauden pikashakki:

Pikashakkiturnauksia (5 + 5 min.) pelataan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina toukokuuhun saakka sekä jälleen syyskuusta marraskuuhun.

Pitkät pelit:

1,5 + 1,5 peliajoin pelattavalle turnaukselle varataan oma peli-ilta tammikuusta/helmikuusta alkaen joka kuukauden viimeisenä maanantaina. Pitkien pelien pelikuukausina on helmikuu/maaliskuu – marraskuu eli 10 peli-iltaa (peliä) Jos pelaajia on enemmän kuin 11 pelaajaa niin turnaukseen voidaan käyttää touko-, elo- ja lokakuun kaksi viimeistä maanantaita. Mikäli osallistujia on yli 15, niin turnaus pelataan vajaakierrosturnauksena, muuten täyskierrosturnauksena. Turnaukseen ilmoittautuneiden on syytä olla mukana koko turnauksen ajan.

Lisäksi pelataan muina maanantaina eripituisia ( 10+10, 15+15 ) turnauksia. Päätös turnausmuodosta tehdään pelipaikalla kun nähdään kuinka monta pelaajaa on saapunut. Pelit pelataan tarvittaessa vajaakierroskilpailuna.

Kesäajan pelit:

Kesän pikashakkisarja:

Kesäsarjaa pelataan joka kesäkuukauden kolmena ensimmäisenä maanantaina 5+5 min. ajoin.

Kuukausien viimeinen maanantai on edellä mainittu pitkän pelin turnaus.

Kesäsarjapeleihin lasketaan vain 5+5 min. pikapelit. Niitä pelataan 9-10 iltana. 6 parasta tulosta huomioidaan lopputuloksissa. Yksi kesän pikapeli-ilta nimetään pikapelin Mikkelin mestaruusturnaukseksi. Ajankohta päätetään kun ohjelma on varmistunut.

Kesän pikapelit pelataan yhtenä tai kahtena sarjana. 3 parasta palkitaan. Sarjat ja palkinnot määräytyvät pelaajamäärien mukaan.

Syyskauden pelit:

Kuukauden pikashakki:

Pikashakkia pelataan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina marraskuuhun saakka.

Pitkän pelin turnaus jatkuu syyskaudella.

Lisäksi pelataan maanantaisin eripituisia ( 10+10 tai 15+15) turnauksia. Päätös peliajoista tehdään pelipaikalla. Pelit pelataan tarvittaessa vajaakierroskilpailuna.

Joulunajan turnaukset:

Kinkkuturnaus maanantai 5.12.

Kahviturnaus maanantai 12.12.

Makkaraturnaus maanantai 19.12. (vuoden viimeinen turnaus)

Palkintoina edellisissä tavarapalkinnot.

Turnausmaksu kaikissa lyhyillä peliajoilla pelattavissa turnauksissa 4 e. Pitkän pelin turnaus ja joulunajan turnaukset 6 e.

Jäsenmaksut säilyvät 2021 tasolla eli aikuiset 30 e ja nuoret sekä opiskelijat 5 e.

Muu kilpailutoiminta.

Selvitetään mahdollisuutta järjestää kilpailutapahtuma kaakonketju-sarjaan. Ottelun ajankohta ja pelipaikka selvitetään ja ilmoitetaan myöhemmin. Pyritään osallistumaan myös pikashakin SM-kilpailuun Lappeenrannassa 6. - 7.8.2022. Myös muiden turnausten mahdollista järjestämistä harkitaan. Omissa turnauksissa kokeillaan myös 3 min + 2 s -turnausten järjestämistä.

Kilpailujen käytännön järjestäminen.

Jäsenistöltä toivotaan halukkuutta kilpailutapahtumien järjestämiseen. Tehtäviin voi ilmoittautua ja osallistua myös jäsenet, jotka eivät kuulu johtokuntaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti