Tiedote


Uudet JSM -sivut avattu
Seurajoukkueiden SM 2023/2024

Turnaus- ja kilpailuohjelma

Mikkelin Shakkikerho ry

TOIMINTASUUNITELMA VUODELLE 2024

Kerhon viikottainen pelipaikka on Estery-talolla, Otto Mannisenkatu 4. Peliaika on maanantaisin klo 18 – 21. Pelipaikkaan voi saapua jo klo 17.30. Hyvissä ajoin saapuminen onkin tärkeää, jotta pelit voidaan aloittaa heti klo 18.

TURNAUKSET:

Kuukauden pikashakki:

Pikashakkiturnauksia (5 + 5 min.) pelataan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina toukokuuhun saakka sekä jälleen syyskuusta marraskuuhun.

Pitkät pelit:

1,5 + 1,5 peliajoin pelattavalle turnaukselle varataan oma peli-ilta tammikuusta/helmikuusta alkaen joka kuukauden viimeisenä maanantaina. Pitkien pelien pelikuukausina on tammikuu/helmikuu – marraskuu eli 10-11 peli-iltaa (peliä) Jos pelaajia on enemmän kuin 11 pelaajaa niin turnaukseen voidaan käyttää touko-, elo- ja lokakuun kaksi viimeistä maanantaita. Mikäli osallistujia on yli 15, niin turnaus pelataan vajaakierrosturnauksena, muuten täyskierrosturnauksena. Turnaukseen ilmoittautuneiden on syytä olla mukana koko turnauksen ajan.

Muut pelit:

Lisäksi pelataan muina maanantaina eripituisia ( 10+10, 15+15 ) turnauksia. Päätös turnausmuodosta tehdään pelipaikalla kun nähdään kuinka monta pelaajaa on saapunut. Pelit pelataan tarvittaessa vajaakierroskilpailuna. Voidaan myös pelata ns. aikatasoitusturnauksia, joissa vastustajien peliaika riippuu pelaajan pelitasosta.

Kesäajan pelit:

Kesän pikashakkisarja:

Kesäsarjaa pelataan joka kesäkuukauden kolmena ensimmäisenä maanantaina 5+5 min. ajoin. Jonakin maanantaina voidaan kokeilla 3 min. + 2 s/siirto turnausta.

Kuukausien viimeinen maanantai on edellä mainittu pitkän pelin turnaus.

Kesäsarjapeleihin lasketaan vain pikapelit. Niitä pelataan 10 iltana. 6 parasta tulosta huomioidaan lopputuloksissa. Yksi kesän pikapeli-ilta voidaan nimetä pikapelin Mikkelin pikapelin mestaruusturnaukseksi. Ajankohta päätetään kun ohjelma on varmistunut.

Kesän pikapelit pelataan kahtena (A ja B) ryhmänä. 3 parasta palkitaan. Ryhmät ja palkinnot määräytyvät pelaajamäärien mukaan.

Syyskauden pelit:

Kuukauden pikashakki:

Pikashakkia pelataan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina marraskuuhun saakka.

Pitkän pelin turnaus jatkuu syyskaudella kuukauden viimeisenä maanantaina.

Lisäksi pelataan maanantaisin eripituisia ( 10+10 tai 15+15) turnauksia. Päätös peliajoista tehdään pelipaikalla. Pelit pelataan tarvittaessa vajaakierroskilpailuna.

Joulunajan turnaukset:

Kinkkuturnaus maanantai 2.12.

Kahviturnaus maanantai 9.12.

Makkaraturnaus maanantai 16.12.

Palkintoina edellisissä tavarapalkinnot.

Maanantaina 30.12.2024 pelataan 10 + 10 min turnaus. Se on ilmainen kaikille.

Turnausmaksu kaikissa lyhyillä peliajoilla pelattavissa turnauksissa 4 e. Pitkän pelin turnaus ja joulunajan turnaukset 6 e kerhon jäseniltä ( vain jäsenmaksun maksaneille).

Jäsenmaksut säilyvät 2023 tasolla eli aikuiset 30 e ja nuoret sekä opiskelijat 5 e.

Muu kilpailutoiminta.

Selvitetään mahdollisuutta järjestää kilpailutapahtumia esim. kaakonketju-sarjaan. Ottelun ajankohta ja pelipaikka selvitetään ja ilmoitetaan myöhemmin. Pyritään osallistumaan myös pikashakin SM-kilpailuun. Myös muiden turnausten mahdollista järjestämistä harkitaan. Omissa turnauksissa voidaan kokeillaan myös 3 min + 2 s -turnausten järjestämistä. Voidaan osallistua myös 4 – 5 hengen joukkueilla ns. ystävyysturnauksiin esim. naapurikuntien ja kaupunkien shakkikerhojen kanssa. Näihin voivat osallistujia kaikki halukkaat pelaajat pelivahvuudesta riippumatta (esim. B-ryhmän pelaajat).

Kilpailujen käytännön järjestäminen.

Jäsenistöltä toivotaan halukkuutta kilpailutapahtumien järjestämiseen. Tehtäviin voi ilmoittautua ja osallistua myös jäsenet, jotka eivät kuulu johtokuntaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti