Tiedote


Uudet JSM -sivut avattu
Seurajoukkueiden SM 2023/2024

25. huhtikuuta 2010

Päämajaturnaus päättyi jättiyllätykseen

Kuluneena viikonloppuna kauniissa Etelä-savolaisessa järvimiljöössä mitelty perinteinen Päämajaturnaus päättyi mitä yllätyksellisimmällä tavalla. Kolmannen kierroksen virstanpylvään kohdalla joukkoa johti vielä itänaapurimme edustaja, mutta neljännellä kierroksella venäläinen I.Skrajabin (2082) joutui taipumaan J.Hämäläistä (2068) vastaan, pudoten samalla terävimmän kärjen pistevauhdista. Ennen viimeistä kierrosta turnauksen enemmän tai vielä enemmän tuulista kärkisijaa jakoivat Hämäläisen lisäksi myös E.Hintikka (2140) ja T.Airas (1871). Etenkin Airakselta turnaus oli sujunut varsin mukavasti, sillä hän oli seloluvun perusteella kaukana odotetusta kärkipoppoosta.

Viimeisellä kierroksella turnauksen huipennus nähtiin ykköspöydällä, missä T.Airas voitti mustilla napikoilla melkein 300 selopistettä vahvemman Hintikan. Kliimaksiksi jäikin heidän välinen pelinsä, sillä jo pienen ikuisuuden aiemmin olivat kierroksen toisen kärkipelin osapuolet J.Hämäläinen ja H.Mynttinen (1866) todenneet aseman pystyynkuolleeksi (1.e4 c5 2.Rc3 ja kädenpuristus), ja täten päätyen pistejakoon. Vielä kun Skrajabin punnersi sekavan näköisessä pelissä täyden päivätyön jälkeen koko pisteen P.Piiroselta (1917), oli homma sillä selviö. Lopullinen palkintosijojen ranking muodostuikin seuraavanlaiseksi: 1. Airas 2. Hämäläinen 3. Skrajabin

Turnaus jäi lähihistoriaan myös paikallisten urhojen menestyksen vuoksi. (Useina aiempina vuosina edellisen lauseen loppupäästä olisi jäänyt puuttumaan sana "puutteen"...). Viiden joukkoon mahtui kaksi kotikerhon lipunkantajaa, ja kaiken kaikkiaankin MikkSK onnistui läpi rintamalinjan varsin hyvin. Ensikertalaisena mukana ollu M.Himanen tosin jäi vielä tällä kertaa pisteittä. Muista MikkSK:n pelaajista sen sijaan kukaan ei jäänyt odotustuloksestaan yli puolta pistettä enempää. Ponnekkaimman harppauksen kohti selotaivaan yläilmoja teki H.Mynttinen, joka ylitti odotustuloksensa 1.2 pisteellä.

Lopputaulukossa pelaajat on järjestetty ennen turnausta olleeseen selorankingiin. Sarakkeessa "W" näkyy kunkin pelaajan pistemäärä, ja W-WE on poikkeama selon mukaisesta odotustuloksesta.

Excel-tiedosto, Päämajaturnaus 2010 tulokset

Tyyliteltyjä kuvia turnauksen jatkoilta löytyy mmskies.com galleriasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti