Tiedote


Uudet JSM -sivut avattu
Seurajoukkueiden SM 2023/2024

16. toukokuuta 2010

Shakkifestivaalit Mäntässä: yhteenveto

Shakkifestivaalit Mäntän perinteikkäässä esiteollisen ajan patruunatalousmiljöössä on nyt mitelty. Mikkeliläisittäin kisat päättyivät hyvin kaksijakoisesti. Pikashakissa mikkeliläismenestys oli odotettua parempaa, Marttisen ja Mynttisen päästessä M-ryhmään ja Manninen sijoituttua kolmanneksi sijoitusryhmässä. Nopean Shakin henkilökohtaista SM-kisaa varten paikalle oli pyrähtänyt myös J.Hämäläinen, joka Mynttisen kanssa saavuttikin ko. turnauksessa vakaan 4/7 tuloksen.

Sunnuntain pääkilpailussa sen sijaan mikkeliläisstrategia petti pahemman kerran. Ensimmäisen kierroksen niukka ja katkera tappio väkivahvaa VammSK:n ykkösjoukkuetta vastaan jäi myös luultavasti kerhon parhaaksi suoritukseksi, mikä kertoo paljon päivän kulusta. Mikkeliläissuoritukset ailahtelivat läpi pöytärivistön, ainoastaan Marttinen pystyi odotustulostaan korkeampaan suoritustasoon. Myös kolme ensimmäistä kierrosta ykköspöytää dominoinut J.Jääskeläinen onnistui nappaamaan arvokkaan tasapelin. Lopulta kuitenkin joukkueen sijoitus painui kahdenkymmenen huonommalle puolelle.

Loppukevennyksenä J.Hämäläisen saavuttama asema A.Hentusta vastaan Nopean Shakin henk.koht. SM -kisassa. Peli kulki normaalia latua; ensin allekirjoittanut sähläsi avauksen ja menetti kvaliteetin ilman mitään vastapeliä, sitten tavoilleen uskollisena rakensin tyylipuhtaan fortressin, ja lopulta mestaritason vastustajani kärsivällisyys alkoi loppua ja hänen muutaman epätarkkuuden kautta pääsin allaolevaan asemaan (asema konstruktoitu muistin varassa, joten mustan kuninkaan ja lähetin sijainti ei satavarmaa; tärkeimmiltä osiltaan asema kuitenkin oli allaolevan näköinen).

Allaolevassa asemassa on mustan (Hämäläinen) siirto, ja musta pelasi gxh2 häviten nopeasti. Mitään parempaahan tuossa asemassa ei takuulla olisi ollutkaan.

2 kommenttia: