Seurajoukkueiden SM 2023/2024

22. kesäkuuta 2010

Timo Karstu ja Eero Hämäläinen kolmannen kilpailun parhaat

Karstu voitti Eero Hintikan voittovertailussa

Mikkelin Shakkikerhon pikashakkisarjan kolmannessa osakilpailussa saatiin A-ryhmässä uusi voittaja, kun kaksi edellistä osakilpailua ylivoimaisesti voittanut Risto Nokka ei nyt ollut mukana.
Vaikka A- ryhmässä oli vain kuusi pelaajaa, niin Nokkaa ja Petri Jänttiä lukuun ottamatta mukana olivat lähes kaikki kerhon parhaat pikashakin pelaajat.

Kun jokainen pelaaja pelasi kolme peliä vastustajiaan vastaan, niin tilanne kärjessä vaihteli aina viimeiselle kierrokselle saakka. Pisimmän korren kilpailussa veti Timo Karstu, joka viimeisellä kierroksella ylti tasapisteisiin kilpailua johtaneen Jyväskylän Eero Hintikan kanssa voitettuaan tämän keskinäisissä peleissä 2-1.

Kilpailun varsinainen yllättäjä oli kärkikaksikosta vain 0,5 pistettä jäänyt ja kolmanneksi tullut Jussi Marttinen, jonka pelitaidot tulevat parhaiten esiin juuri pikashakissa. Sen sai kokea muun muassa kilpailun voittaja Karstu, joka hävisi Marttiselle keskinäiset pelit 1-2.

Eero Hämäläinen voitti toistamiseen B-ryhmän

Eero Hämäläisen voittokulku pikashakkisarjan B-ryhmässä jatkui edelleen. Tällä kertaa voitto tuli vasta keskinäisen pelin vertailussa Ossi Marttista vastaan, joka jälleen oli toinen.

Kolmaskin sija ratkaistiin keskinäisen pelin vertailulla. Puoli pistettä kärkikaksikosta jääneenä oli Timo Hirvonen kolmas ja Leo Havukainen neljäs. Viides ja kuudeskin sija ratkaistiin keskinäisen pelin vertailulla. Siinä Paavo Kontinen voitti Olavi Lindroosin.

Parhaiten kuitenkin kilpailun aloitti viidenneksi tullut Pentti Rytkönen, jolla kuuden kierroksen jälkeen oli maksimipisteet, mutta neljästä viimeisestä kierroksesta sai vain pisteen.

Tuloksia: A-ryhmä (6 pelaajaa): 1) Timo Karstu 9,5 (15)

Pikashakkisarjan kärki 3.osakilpailun jälkeen:

A-ryhmä: 1) Risto Nokka 1,633 (2 kilpailua)

Carlsenilla jo neljän pelin voittoputki Baznan superturnauksessa

19-vuotias maailmanlistan ykkönen Norjan Magnus Carlsen on Baznan kuuden suurmestarin superturnauksen seitsemännen kierroksen jälkeen pelannut jo neljän pelin voittoputken.

Näyttää vahvasti siltä, että kun vai kolme kierrosta on pelaamatta, niin tasapelitkin niissä riittäisivät hänelle voittoon.
Hänen suorituslukunsa turnauksessa on huikea 2 955 ja epävirallinen Elo-luku 2 825,1!

Toisena turnauksessa on Israelin Boris Gelfand, mutta on Carlsenista jäänyt pisteen.
Kolmantena oleva Azerbaidzhanin Teimour Radjabov on jo kahden pisteen päässä kärjestä.

Tilanne 7.kierroksen jälkeen 1) Magnus Carlsen (Norja) 5,5 (7)
2) Boris Gelfand (Israel) 4,5
3) Teimour Radjabov (Azebaidzhan) 3,5
4) Livio Nisepeanu (Romania) 2,5 (8,75)
5) Wang Yue 2,5 (7,75)
6) Russlan Ponomariov (Ukraina) 2,5 (7,75)

Turnaus päättyy perjantaina 25.06. Kahdeksas kierros pelataan 22.06 ja yhdeksäs 24.06. Ne alkavat klo 15.30 ja viimeinen kierros perjantaina 25.06 klo 11.30.