Juniorikerho


JSM -kausi taputeltu
Seurajoukkueiden SM 2018/19

27. joulukuuta 2011

Juniorikerhon kuulumiset

Mikkelin Shakkikerhon Juniorikerhon 4. toimintavuosi on nyt päätöksessä. Junioritoiminta käynnistyi alun alkuaan talvella 2008, jolloin pidettiin Urheilupuiston koululla 1. koululaisten shakkikurssi. Kaikkiaan shakkikursseja pidettiin kolmena peräkkäisenä talvena 2008-2010. Opettajina noiden kolmen kurssin aikana ovat toimineet Leo Havukainen, Reino Penttinen, Timo Porrasmaa ja Henri Mynttinen. Osa kursseilla olleista nuorista kävi talvella ja syksyllä 2008 pelaamassa aikuisten kerhoilloissa "omassa nurkkauksessaan".

Kun Mikkelin kaupunki antoi talvella 2009 Juniorikerholle maksuttoman pelivuoron maanantaisin klo 16.30-18 väliselle ajalle, siirtyivät juniori-ikäiset pelaamaan "virallisesti" perustettuun omaan kerhoonsa eli Mikkelin Shakkikerhon Juniorikerhoon. Kerhon vetäjänä on ollut alusta lähtien Leo Havukainen. Juniorikerhossa on järjestetty tänä aikana yhteensä 8 Junioriturnausta aina kevät- ja syyskausien lopuksi.

Viimeisimmän eli 12.12. ja 19.12. pidetyn syysturnauksen 2011 tulokset:1. Leo Suojärvi (11 v.) 8 (8 pelistä)2. Aatu Laurikainen (13 v.) 6½3. Taneli Maaranen (13 v.) 64. Joonatan Rantanen (12 v.) 5½5. Tuomas Sallinen (12 v.) 3 (keskinäinen peli)6. Joonas Linnera (13 v.) 37. Juho Jämsä (10 v.) 2 (keskinäinen peli)8. Emilia Suojärvi (9 v.) 29. Niko Kukkonen (8 v.)

Juniorikerhossa on näiden vuosien aikana käynyt pelaamassa yhteensä noin kolmekymmentä 7-14-vuotiasta pelaajaa, joista tyttöjä kuusi. Tällä syyskaudella pelaajia oli kaikkiaan kaksitoista.Juniorikerhossa pelanneista tai edelleen pelaavista taitavista tulevaisuuden lupauksista kannattaa mainita nimeltä kolme; Jesse Brunou, Johanna Kovanen ja Leo Suojärvi.

Kesällä 2011 Mikkelin Shakkikerho osallistui 1. kertaa lasten Hulivilikarnevaaleille. Siellä kerhomme "pelipaviljonki" sai kovan suosion ja pelaajia riitti. Kuitenkaan ainuttakaan Hulivilikarnevaaleilla kanssamme pelaillutta lasta ei saatu Juniorikerhoon pelaamaan. Sen sijaan loppukesästä 2011 pidetty Aktiivinen Arki-tapahtuma ja Mikkelin Shakkikerhon osasto siellä sai houkuteltua kolme nuorta pelaamaan Juniorikerhoon.

On suoraan todettava, että kilpailu nuorten ja lasten saamisesta shakin pariin on tosi kovaa touhua. Kilpailevia harrastuksia on nykyään liian kanssa. Näitä ovat mm. urheilu- ja musiikkiharrastukset, tietokonepelit ja yksinkertaisesti vain kaverit. Mikkelin Shakkikerho tarvitsee välttämättä nuoria pelaajia riveihinsä. Hienoa olisi löytää kerhoomme uusia jussi hämäläisiä ja henri mynttisiä.Siten pidän Juniorikerhon toiminnan jatkumista tärkeänä.

Toivon, että kun Juniorikerhon toiminta jatkuu kevätkaudella 2012, saisimme mukaan useita junioritoiminnan vetämiseen sitoutuneita kerhopelaajia. Vetäjän vastuulla on tulla paikalle hieman ennen klo 16.30 ja laittaa pelivälineet paikalleen. Yleensä peli-iltojen alussa on magneettitaululla esitetty 3-4 pelitilannetta alkupelistä loppupeleihin. Mikäli pelaajia on pariton määrä, tulisi vetäjän osallistua myös itse pelaamiseen opastaen ja neuvoen. Vetäjiltä vaaditaan kuitenkin tiettyä "tunnollisuutta", sillä unohtamisia ei voi sallia, koska jotkut pelaajat tulevat autokyydillä melko kaukaakin.Koska useimmat juniorit haluaisivat pelata "oikeiden" kerhopelaajien kanssa, toivon kerhopelaajiemme pelaavan lasten kanssa heitä samalla neuvoen.

Leo Havukainen
MikkSK:n puheenjohtaja ja Juniorikerhon vetäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti