Juniorikerho


JSM -kausi taputeltu
Seurajoukkueiden SM 2018/19

6. elokuuta 2012

Joukkuepikashakin SM 2012

06.08. klo 12:00
Jussi Hämäläinen

Kilpailun viralliset tulokset: http://www.dlc.fi/~psy/tulokset/arkisto2012.shtml
 
Mikkelin Shakkikerhon ykkösjoukkue on sijoittunut sijalle 32. joukkuepikashakin SM-kilpailussa Porissa. Ykkösjoukkueessa pelasivat pöytäjärjestyksessä Risto Nokka (yht. 31,5 pistettä), Jussi Hämäläinen (30,5 pistettä), Jari Ihonen (30 pistettä) ja Jussi Marttinen (33,5 pistettä).

Ykkösjoukkue jäi kuudenneksi alkuryhmässään. Ensimmäisen pelipäivän alkupuoliskolla MikkSK 1 taisteli vielä ryhmävoitosta, mutta jälkimmäisellä puoliskolla tappioita kerääntyi liiaksi ja M-ryhmän paikka (ryhmän neljä parasta) karkasi ulottumattomiin. Alkuryhmässä Risto Nokka oli kivikovalla ykköspöydällä kelpo vireessä, keräten 17/23 pistettä. Kakkospöydällä Hämäläinen (16/23) ei onnistunut nappiin, ja samaa voi sanoa Jari Ihosen suorituksesta kolmospöydällä (14/23). Jussi Marttinen pelasi uransa parhaan alkuryhmän saalistamalla 17/23 pistettä nelospöydällä, mutta Marttisellekin jäi vielä parannettavaa.

Toisena pelipäivänä MikkSK 1 lähti hakemaan ensimmäisen sijoitusryhmän voittoa. Tavoite jäi puolitiehen, kun kautta linjan joukkueen jäsenet pelasivat joko kohtuullisesti tai heikosti. Risto Nokka sai tuulisella ykköspöydällä kohtuullisen 14,5/27 tuloksen. Kakkospöydällä Hämäläinen aloitti päivän karseasti häviämällä lähes yksinomaan ensimmäisten parin tunnin ajan. Loppua kohti Hämäläinen aloitti vakuuttavan voittoputken, mutta pistemäärä jäi alhaiseksi ja lopputuloksena oli myös 14,5/27. Jari Ihonen pelasi tasaisella pistetahdilla ja otti kolmospöydällä 16/27 pistettä. Jussi Marttinen sai nelosella 16,5/27 pistettä.

MikkSK 1:sen lopullinen sijoitus ryhmässään oli neljäs, ja kokonaiskilpailussa 32.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Mikkelin kakkosjoukkue vahvassa vireessä

Siinä missä ykkösjoukkueen suoritukset olivat korkeintaankin tyydyttäviä, pelasi kakkosjoukkue ilmiömäistä shakkia etenkin avauspäivänä. Kakkosjoukkue koostui pelimiehistä Timo Hytönen, Henri Mynttinen, Jani Jääskeläinen ja Juha Väkimies. Ykkösellä Hytönen aloitti avauspäivän pitkällä tappioputkella, mutta kuin salamaniskusta löysi pelivireen ja saavutti hyvän tuloksen11,5/23 pistettä. Kakkospöydällä Henri Mynttinen oli vahvassa vireessä saavuttaen 14,5/23 pistettä. Hyvää pistetahtia piti myös yllä kolmosen Jani Jääskeläinen saaden 14,5/23. Juha Väkimies oli hänkin kelpo kunnossa pistein 13,5/23.

Mikkelin kakkosjoukkue oli alkuryhmässään kahdeksas (voittaen yhdeksänneksi jääneen joukkueen vasta vertailulla), ja selvisi täten nipin napin ensimmäiseen sijoitusryhmään. Tämä loi sunnuntaita ajatellen kutkuttavat asetelmat, sillä ensimmäistä kertaa miesmuistiin Mikkelin kaksi kärkijoukkuetta kohtaisivat toisensa joukkuepikashakin SM-turnauksessa.

Sunnuntai alkoikin heti MikkSK 1 ja MikkSK 2 kohtaamisella. Ottelu sujui pääosin sopuisissa merkeissä, kun pöydillä 1., 3. ja 4. ei uskallettu pelata vaan soputasapelit sovittiin jo ensimmäisten siirtojen kohdalla. Ottelun jännityksestä vastasivat hyvin toistensa pelityylit tuntevat Henri Mynttinen ja Jussi Hämäläinen, jotka pelasivat mielellään koko rahan edestä. Peli päättyi Mynttisen voittoon, joten lopputulema oli, että Mikkelin kakkosjoukkue voitti Mikkelin ykkösjoukkueen.

Lopputuloksissa MikkSK 2 valui kuitenkin aina ryhmän viimeiseksi eli sijalle 28. Mikään heittopussi MikkSK 2 ei ollut, sillä joukkue jäi vain yhden pelipisteen päähän 24. sijasta! Mikkelin ykkösjoukkueeseen eroa kertyi 17 pistettä, keskimäärin vain 4,25 pistettä per pöytä. Tämä osaltaan kertookin, kuinka äärimmäisen tasaisen ryhmä oli ja toisekseen siitä, kuinka tasaisia kerhon edustusjoukkueet tänä vuonna keskenään olivat.Pelipisteet pöydittäin olivat Hytöselle 11/27 pistettä, Mynttiselle 12/27 pistettä, Jääskeläiselle 8/27 pistettä ja Väkimiehelle 13,5/27 pistettä. 

Puulaakijoukkue myös mukana

Mikkelin Shakkikerhon pelaajista yhtä lukuunottamatta koottu puulaakijoukkue selvisi turnausviikonlopusta hyvin. Joukkueen loppusijoitus ei tätä kirjoittaessa ole vielä selvillä, mutta alkuryhmän pisteet ovat tiedossa. Joukkueen ykköspöytää kipparoi Anssi Rahikainen varsin hyvän pistesaaliin 9/23 kera. Kakkospöydällä Lappeenrannan Keijo Miettinen keräsi 11/23 pistettä. Kolmosella Ossi Marttinen pelasi erittäin vahvasti saavuttaen 9/23 pistettä. Nelosella Harri Pölhö pelasi 4,5/23 pistettä.
Joukkue sijoittui alkuryhmässään sijalle 18., ja selvisi täten neljänteen sijoitusryhmään.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tampere päätti Turun valtakauden

Joukkuepikashakin Suomen Mestaruuden vuonna 2012 on voittanut Tammer-Shakin ykkösjoukkue pistein 82,5. Hopealle sijoittui Vammalan Shakkikerho pistein 80, ja pronssia vei puolustava mestari Turun Työväen Shakkikerho häviten vertailulla Vammalalle. 

Pöytäpalkinnot menivät ykköspöydällä norjalaiselle suurmestarille ja Norjan kakkospelaajalle Jon Ludvig Hammerille (huikea tulos 25/27 pistettä!), kakkospöydällä Tarvo Seemanille (24/27), kolmospöydällä Veijo Mäelle (21,5/27) ja nelosella Jyrki Kytöniemelle (21,5/27)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti