Juniorikerho


JSM -kausi taputeltu
Seurajoukkueiden SM 2018/19

25. lokakuuta 2014

Mikkeli jäi Kotkassa jyrän alle

Jussi Hämäläinen, Länsi-Savo blogi:

"Mikkelin Shakkikerhon kehnosti alkanut taival shakin SM-sarjan 1.divisioonassa sai jatkoa kerhon hävittyä vierasottelun Kymen Shakkia vastaan. Tappio tuli luvuin 1-4. Ottelu pelattiin viikko sitten 18.10 Kotkassa.

Kerho lähti otteluun vailla valtaosaa vakiokokoonpanon pelaajistaan. Tämän johdosta varsinkin häntäpöydillä vahvuuserot paisuivat yli 300 selopisteen suuruisiksi kotkalaisten eduksi, ja tämä asiainlaita näkyi pelien lopputuloksissa. Neljällä kärkipöydällä pisteet menivät tasan 2-2, mutta alemmilla pöydillä tuli tylyt lukemat 0,5 - 3,5.

Päivän parhaasta suorituksesta vastasi Timo Hytönen, joka voitti nelospöydällä Jani Väkevän. Seloeroa tässäkin pelissä oli yli 200 pistettä Kymen Shakin suuntaan, mutta Hytönen ei antanut turhanpäiväisten numeroiden häiritä voitonpelaamista.

Hytöselle voitto on vahvaa jatkoa kuukausi sitten pelatusta Järvenpään mestaruusturnauksesta, jossa Timo sijoittui A-ryhmässä pronssisijalle. Kotkassa tahkotun voiton ansiosta Hytönen nousee selolistalla ensimmäistä kertaa yli 2000 selopisteen.

MikkSK:n puolelta tasapeliin yltivät Pasi Korhonen, Harri Manninen ja Jussi Marttinen. Tappion karvasta kalkkia juotettiin tällä kertaa pelimiehille Juha Väkimies, Tommi Laaksovuori, Anssi Rahikainen ja Urho Piila.

KymS - MikkSK  4-1

Puranen Jukka         - Korhonen Pasi         ½-½
Nippula Timo         - Manninen Harri        ½-½
Lehtosaari Mauri       - Väkimies Juha         1-0
Väkevä Jani          - Hytönen Timo         0-1
Paronen Petteri        - Marttinen Jussi        ½-½
Kholopov Jevgeni       - Laaksovuori Tommi       1-0
Radkov Bazhen D.       - Rahikainen Anssi       1-0
Montonen Samu         - Piila Urho          1-0

Mikkelin ykkösjoukkueen kausi jatkuu 15.11 - 16.11 Mikkelissä pelattavilla otteluilla Etelä-Vantaan Shakkia ja Helsingin Shakkiklubia vastaan. Tällä hetkellä MikkSK on lohkon jumbo, mutta korjausliike on varmasti toteutettavissa jo 15.11. lauantaina, jolloin vastaan asettuu umpisurkeasti kauden aloittanut EtVaS 2. Tähän otteluun kerho lähtee hienoisena ennakkosuosikkina ja hakee vimmatusti kauden avausvoittoa. Sunnuntaina vastaan asettuva HSK 2 on voitettavissa vahvalla rutiinisuorituksella.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mikkelin Shakkikerhon kakkos -ja kolmosjoukkueet ilman menestystä 3.divisioonassa
Kerhon kakkos -ja kolmosjoukkueet pelaavat tällä kaudella shakin SM-sarjaa 3.divisioonassa lohkossa 7. Molemmat joukkueet on siis paritettu samaan lohkoon, joten mikkeläisten keskinäinen kohtaaminen oli tiedossa. Keskinäinen taisto pelattiin poikkeuksellisesti jo 28. syyskuuta, ja se päättyi niukkaan kakkosjoukkueen voittoon luvuin 3-2.
MikkSK 3 - MikkSK 2  2-3

Hirvonen Timo         - Ihonen Pentti         0-1
Himanen Matti         - Laitinen Tommi        0-1
Lindroos Olavi        - Havukainen Leo        1-0
Kontinen Paavo        - Pölhö Harri          1-0
Heinonen Matti        - Rytkönen Pentti        0-1

Lohkon muut ottelut pelattiin kertarykäyksellä pois 18. lokakuuta Mikkelissä. Lohkon voittajaksi seuloutui Imatran Shakki -48. Lohko oli kuitenkin tasainen, sillä samaan pistemäärään imatralaisten kanssa päätyivät Lappeenranta ja MikkSK 2. Sen sijaan MikkSK 3:lle meno oli kertaluokkaa liian hurjaa; tuloksena nolla joukkuepistettä. Maininnan arvoisena kuitenkin esimerkiksi kolmosjoukkueen Paavo Kontisen loistotulos 2/3 pistettä.

Kakkosjoukkueen puolella parasta pistetahtia ylläpitivät Tommi Laitinen ja Pentti Rytkönen (2/3 pistettä molemmilla). Kakkosjoukkue hävisi vain yhden ottelun (0-5 Imatralle); voitot puolestaan Lappeenrannasta luvuin 4-1 ja MikkSK 3:sta 3-2. Tämä ei kuitenkaan riittänyt parempaan kuin kolmanteen sijaan, sillä pelipistevertailu oli ykkössijaa jakaneista heikoin.

Sivuhuomautuksena mainittakoon, että lohkossa ei pelattu yhtään ainoata tasapeliä! Pelien lukumäärä on 30, joten jos yksittäisen pelin päättymiselle tasapeliksi annettaisiin todennäköisyys 0.25 (jolloin keskimäärin joka neljäs peli päättyisi tasan*), on kokonaistodennäköisyys 30 peräkkäisen pelin päättymiselle jomman kumman voittoon noin 0.0002 (eli yhden suhde viiteentuhanteen). Todennäköisyys on siis samaa luokkaa kuin jos heittäisi kolikolla kaksitoista kertaa perätysten klaavan.

Yhtäkaikki, lohkosta nousukarsintaan jatkaa vain Imatran Shakki. Mikkelin Shakkikerhon joukkueet pääsevät yrittämään sarjanousua uudestaan ensi kaudella.

* nopealla 3.divisioonan muiden lohkojen tulosten tutkimisella on havaittavissa, että tämä 0.25 suhdeluku on aika lähellä totuutta"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti