Tiedote


Uudet JSM -sivut avattu
Seurajoukkueiden SM 2023/2024

26. marraskuuta 2018

FM Galchenko vakuutti kauppakeskus Stellassa

Perjantaina 23.11.2018 pelattiin näytösluontoinen shakkisimultaani kauppakeskus Stellassa, Mikkelissä. FM Matvey Galchenko oli virittänyt koneistonsa kohtaamaan kaikki "Black Friday" -ostospäivästä hullaantuneet shakinpelaajat.

Simultaaniin osallistui yhteensä 14 pelaajaa. Näistä 13 oli ennakkoon ilmoittautuneita ja tällä pelaajamäärällä simultaani myös laitettiin käyntiin. Pienoisena yllätyksenä järjestäjille tuli kun tuntemattomaksi jäänyt naispelaaja asettui noin varttitunnin pelaamisen jälkeen, tyhjänä olleen pelipöydän ääreen osoittaen näin ollen valmis pelaamaan. Galchenko ei tätä tapahtumaa sen kummemmin noteerannut, vaan laittoi 1.c4 laudalle ja jatkoi seuraavan pöydän ääreen.


Galchenko piti tasaisen napakkaa tahtia läpi simultaanin ja viimeiset hetket koettiin jo reilun puolentoista tunnin kohdalla, kun ainoana pelinä oli enää peli Leo Havukaista vastaan. Hetkellisesti näytti että Havukaisen tornin tukema vapaasotilas ratkaisisi pelin mustan eduksi, mutta valkea yksinkertaisesti uhrasi lopulta oman torninsa korottuvaan sotilaaseen. Loppupeliin valkealle jäi kaksi rinnakkaista vapaasotilasta, jotka eivät enää olleet mustan pysäytettävissä ja peli päättyi nopeasti.

Lopputulokseksi Galchenkolle kirjattiin 13 voittoa ja 2 tasapeliä.
Tasapelit pelasivat Marko Marttila (JoeSK) ja Timo Hytönen (MikkSK).

Kuvia tapahtumasta löytyy "Kuvat" -osiosta.

Lisäksi muutama videoklippi tapahtumasta löytyy alla olevista linkeistä:
video1
video2
video3
video4

Kiitokset pelaajille, kauppakeskus Stellalle, paikalla olleelle yleisölle ja kaikille muille tapahtumaan jollain tavoin osallistuneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti