Tiedote


Uudet JSM -sivut avattu
Seurajoukkueiden SM 2023/2024

9. helmikuuta 2010

Havukainen jatkaa kerhon puheenjohtajana

Mikkelin Shakkikerhon vuosikokous valitsi yksimielisesti kerhon puheenjohtajaksi edelleen valtiotieteen maisteri Leo Havukaisen, 62, Mikkelistä.

Entisistä johtokunnan jäsenistä valittiin uudelleen hallintosihteeri Eero Hämäläinen, 62, ja muusikko Jussi Marttinen, 27, Mikkelistä.

Johtokunnasta jäivät pois omasta pyynnöstään toimittaja Timo Hirvonen ja ylihoitaja Pentti Rytkönen. Heidän tilalleen valittiin datanomi Risto Nokka, 44, Mikkelistä ja trukinkuljettaja Anssi Rahikainen, 39, Kuomiokoskelta.

Tilintarkastajiksi valittiin Hirvonen ja Rytkönen ja varalle Paavo Kontinen ja Ossi Marttinen.

Viime vuoden toimintakertomuksen mukaan kerhon huomattavimmat Mikkelissä järjestämät kilpailut olivat maaliskuun lopussa pelattu Kaakkois-Suomen joukkuepikashakin mestaruusturnaus, missä kerhon ykkösjoukkue sai pronssia, huhtikuussa pelattu valtakunnallinen Päämajaturnaus ja syyskuussa pelattu St Michel - turnaus.

Merkittäviin shakkitapahtumiin kuului myös 17.-18.10. Mikkelissä pelattu kakkosdivisioonan seitsemännen lohkon yhteinen sarjaturnaus, jonka Mikkelin Shakkikerho voitti ja karsii 20. maaliskuuta ykkösdivisioonan paikasta yhdessä muiden kakkosen lohkovoittajien kanssa.

Kerhon kakkosjoukkue pelaa kolmosdivisioonassa, mutta lopullinen lohkosijoitus ei vielä ole selvillä, sillä viimeiset lohkon sarjaottelut pelataan vasta 14.helmikuuta.

Lahdessa elokuussa pelattuun joukkuepikashakin SM-turnaukseen kerho osallistui peräti neljällä joukkueella. Ykkösjoukkue ei tänä vuonna päässyt kolmen edellisvuoden tapaan loppukilpailun mestaruusfinaaliin, vaan jäi paikasta kolme pistettä. Ensimmäisessä sijoitusryhmässä se sijoittui toiseksi.

Ala-asteen koululaisille on kerho järjestänyt shakkikurssin Urheilupuiston koululla. Kurssi järjestetään myös tämän vuoden helmikuussa. Juniorikerholaisille on kerhon pelitiloissa Sotkulla ollut shakinopetusta ja keskinäisiä kilpailuja.

Kerhon toiminta on ollut ympärivuotista. Pelipäivä Sotkulla on ollut maanantaisin. Painopisteenä ovat olleet kerhon sisäiset pitkien pelien kilpailut eri pituisilla miettimisajoilla, koko kesäkauden kestänyt pikashakkisarja ja kevät- ja syyskaudella pelatut kuukausipikashakit joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina.

Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa on Päämajaturnaus edelleen ( 24.-25.4.), mutta St Michel -turnaus on jätetty pois. Mikkelissä pelataan 25.syyskuuta Kaakkois-Suomen henkilökohtainen pikashakin mestaruuskilpailu.

Mikkelin Shakkikerho järjestää yhteistyössä Mikkelin paikallisen mielenterveyskuntoutujien järjestön kanssa ja Suomen Keskusshakkiliiton tukemana kymmenen opetuskertaa käsittävä shakkikurssi. Kurssin vetäjinä ovat Mikkelin SK:sta Leo Havukainen ja Reino Penttinen.

Kurssi alkaa helmikuussa ja opetuspaikkana on Mikkelin vanha paloasema.

Muilta osin toimintasuunnitelman runko on suunnilleen sama kuin viimevuotinenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti