Tiedote


Uudet JSM -sivut avattu
Seurajoukkueiden SM 2023/2024

15. helmikuuta 2010

Mynttiselle Mikkelin Shakkikerhon stipendi

Mikkelin Shakkikerhon johtokunta myönsi Henri Mynttiselle, 19, sadan euron stipendin tunnustuksena hänen erinomaisesta menestyksestään nuorten SM-kilpailuissa 2007 ja 2009 sekä Mikkelin Shakkikerhon omissa turnauksissa viime vuosien aikana.

Oulussa viime vuonna pelatussa SM-kilpailussa hän sai 18-vuotiaiden sarjassa hopeaa ja Helsingissä toissa vuonna 16-vuotiaiden sarjassa pronssia.

Vuoden 2009 Mikkeli Cupin ja vuoden 2007 Jeven Cupin hän voitti ylivoimaisesti. Vuonna 2006 hän 14-vuotiaana sai Mikkelin mestaruusturnauksessa pronssia.

Kakkosdivisioonan sarjaotteluissa hän on ollut Mikkelin Shakkikerhon edustusjoukkueen pelaajana ja vuonna 2008 hän oli sen paras pelaaja voittaen kaikki pelinsä.

Hän on voittanut useita Mikkelin Shakkikerhon omia turnauksia tai ollut niissä palkintosijoilla.

Shakkisiirrot hän oppi 5-6-vuotiaana äidiltään. Äidin isä, eläkkeellä oleva Mäntyharjun yhteiskoulun lehtori Aulis Saaresmäki on Mikkelin Shakkikerhon ensimmäinen shakkimestarin arvon saanut pelaaja, joten isoisältäänkin hän on saanut erinomaista mestaritason shakinopetusta.

Henri kirjoittaa ylioppilaaksi Mikkelin Lyseosta tänä keväänä. Syksyllä hän kirjoitti jo kolme ainetta ja keväällä neljä. Tähtäimessä ovat jatko-opinnot teknillisessä korkeakoulussa Otaniemessä.

Vahvimmat aineet hänellä ovat matematiikka, fysiikka, kemia sekä biologia.

Hän opiskelee myös klassista kitaransoittoa Mikkelin musiikkiopistossa. Tarkoituksena on suorittaa opistotason tutkinto tänä syksynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti